Voor wie?

img
BEDRIJVEN

Regelmatig heerst er irritatie tussen medewerkers over hun gedrag. De een vindt dat iedereen van 9 tot 5 moet werken, de ander vindt juist dat daar toch een bepaalde marge in mogelijk is. De verwachtingen die de medewerkers hebben omtrent "werken" zijn zeer verschillend en zorgen voor veel ergernis.

Gebrek aan collegialiteit en teamspirit, domheid en onbekwaamheid, luiheid, defensief reageren op feedback en onbetrouwbaarheid zijn de meest voorkomende irritaties. Deze irritaties beinvloeden de werk sfeer en daarmee de kwaliteit van de productie.

Vaak zien we dat een medewerker het moeilijk vindt om het probleem tegen iemand te vertellen die werkzaam is binnen het bedrijf. Zeker als dit over privezaken gaat. Door met een onafhankelijk persoon te praten, zijn ze minder snel bang dat hun probleem bekend zal worden binnen het bedrijf of dat het gevolgen zal hebben voor hun baan.

Als een bedrijf ons benaderd heeft, beginnen we als eerste met het inventariseren van de irritaties bij betreffende medewerker(s). Door deze te benoemen, wordt het voor de betreffende personen al een stuk duidelijker wat er aan de hand is en waarom iemand reageert zoals hij reageert. Dan komt er een stukje begrip naar elkaar en is de angel eruit gehaald. Daarna ontstaan er vaak spontaan potentiele alternatieven om de irritaties in de toekomst te vermijden. Doordat de partijen samen tot de juiste oplossingen komen, zijn ze ook gemotiveerd om deze in de toekomst te gebruiken. De energie stroomt dan weer binnen de persoon en ook binnen het team en de hoofden staan weer allemaal dezelfde kant op.

"ONTSPANNING BRENGT FOCUS"

samen aan de slag?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!
Samen kijken we vervolgens naar de mogelijkheden!

Get in touch