Voor wie?

img
KINDEREN/PUBERS

Kinderen weten meestal goed wat ze willen en voelen. Alleen leren veel kinderen om hier niet naar te luisteren. Ze doen wat de ouders, de meester of juf, de opa of oma zeggen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat ze zich te veel vervreemden. Ze leren zo onvoldoende op eigen benen te staan en te voelen wat voor hun goed en slecht is. Hun zelfvertrouwen wordt hierdoor beperkt en hun zelfbeeld negatief beinvloed.

Belangrijk voor het kind is om weer terug te leren voelen wat het voelt en te laten zeggen wat het denkt en voelt. Het leert zijn eigen kenmerken en vaardigheden te accepteren en te ontplooien.

Er zijn ook kinderen die helemaal niet naar hun ouders luisteren. Ze doen alleen maar wat ze zelf willen, doen het vaak slecht op school, raken in een achterstand situatie. Dit moet ten alle tijd worden voorkomen door op tijd in te grijpen.
Daarnaast zijn er de pubers. Deze zitten in een turbulente fase van hun leven. Hun lichaam verandert maar ook hun manier van denken. Ze moeten hier een balans in vinden. Ze willen de wereld op hun eigen manier ontdekken. Geef ze daar ook voldoende ruimte voor. Wanneer ze te strak gehouden worden, gaan ze hier tegen in. Dit is een van de mooiste fases in hun leven waar het ook geaccepteerd wordt dat ze zich willen ontdekken. Op latere leeftijd leidt dit vaker tot problemen.

In de huidige samenleving is het "kind-zijn" misschien wel het meest stressvol. Het twee-verdien model is ingevoerd zonder stil te staan bij de gevolgen voor het kind. Het kind moet steeds meer met minder hulp, goed voor de zelfstandigheid maar nog beter voor een "stapel stress situatie".

  • "IN DE HUIDIGE SAMENLEVING IS HET 'KIND-ZIJN' MISSCHIEN WEL HET MEEST STRESSVOL.

samen aan de slag?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!
Samen kijken we vervolgens naar de mogelijkheden!

Get in touch